Kayıtlar



soğansız salçasız mercimek çorbası

Resim
Soğansız salçasız mercimek çorbası tarifi, nasıl yapılır? Tarifimizi dener ve hoşunuza gidecek olursa; verdiğimiz malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınız ölçüsünde kırmızı mercimek çorbasını yaparsınız. Bu çorbayı kemik suyu ile yaparsanız, esnaf lokantalarında yapılan kırmızı mercimek çorbasını yapmış olursunuz. Çorbanızı tereyağı ile yapacağınızdan kemik suyuna ihtiyaç yoktur. Tarifi verdiğimiz malzemelerle yapın gitsin. Malzemelerimiz: 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 1 çorba kaşığı tepelice doldurulmuş tereyağı, 1 tatlı kaşığı tepelice buğday unu, 3 su bardağı su, 1 çay bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyu dahil istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Çorbanın yapımı: Mercimeği berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz mercimeği 3 su bardağı soğuk su içinde 15 dakika haşlayın ve ocaktan alın. Tencerede tereyağında unu kavurun. Kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk suyu koyun karıştırın. Üzerine haşladığınız mercimeği suyu ile birlikte tence...


çıtır lahmacun hamuru

Resim
Evde çıtır lahmacun hamuru nasıl yapılır? Verdiğimiz malzemeleri kullanarak piştiğiğinde çıtır olacak lahmacunlarınızı yapabilirsiniz. Evde tava içinde lahmacun yapmak isterseniz tarifimizi güvenle kullanabilirsiniz. Dışardan aldığınız lahmacunlar, inanın bu hamur tarifinin verdiği çıtırlığı ve lezzeti vermez. Lahmacun hamurunu hazırlamak için malzemeler: 3 su bardağı un (330 gr.) 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş hamur kabartma tozu (3 gr.) 1.5 çay kaşığı tuz (6 gr.) 1 su bardağı ılık su (200 gr.) Malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz ölçüde hamur unuzu yoğurabilirsiniz. Hamur yoğururken her 100 gr. un için 1 gr. kabartma tozu kullanın. Nasıl ölçelim derseniz, bir çay kaşığını kabartma tozu ile silme doldurun derim. Yoğurduğunuz hamuru yoğurduktan 1-2 saat sonra kullanırsanız mükemmel sonuç alırsınız. Hamurun Hazırlanması: Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuzu koyun ve karıştırın. Ardından unun ortasını açarak havuz yapın. Havuzun ortasına azar azar su koyarak unu karıştırın ve h...


şeker otu nasıl kullanılır

Resim
Stevia şeker otu nasıl kullanılır? Taze ya da kurutulmuş şeker otu yaprakları doğrudan yemeklerde ve içeceklerde kullanılabilir. Şeker otu kullanımı kişinin damak zevkine göre değişkenlik gösterebilir. Şeker otu, yemek ve içeceklerde kullanım yerlerine göre sıvı veya toz olarak kullanılır. Örneğin; sıvıları tatlandırmak için şeker otunun şerbeti kullanılabileceği gibi, tatlı ve hamur işlerinde şeker otu yapraklarının çekilerek toz haline getirilmiş hali kullanılabilir. Şeker otu, şekere ihtiyaç duyulan her çeşit yiyecek ve içeceklerde kullanılabilir. Sağlık sorunu olanlar, şeker otunu kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Şeker otu bazı rahatsızlıklarda kullanılan ilaçlarla birlikte kullanımı sorunlara yol açabileceği uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Şeker otu şekerin yerini tutar mı? Şeker otu tat olarak şekerin verdiği tada benzer. Fakat, şeker tadına alışık bir damak şekerin verdiği o tadı şeker otunda bulamaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir